Mers El Kheir: Koning Mohammed VI legt eerste steen van centrum voor vrouwen en kinderen

buitenland
3
25 mei '18
Koning Mohammed VI legde woensdag 23 mei in Mers El Kheir (prefectuur Skhirate-Temara) de eerste steen van een centrum voor van vrouwen en kinderen.
Dit project weerspiegelt de prioriteit die de Koning toekent aan de verbetering van de sociale en economische omstandigheden van vrouwen, met name die van het platteland, en zijn verlangen om hen de middelen van emancipatie en empowerment te bieden om hun positie als belangrijke speler in de ontwikkeling van de maatschappij volledig te versterken.

Het toekomstige centrum zal gericht zijn op het versterken van de vaardigheden van vrouwen en meisjes door hen opleidingen te bieden die banen creëren, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

Het zal ook vrouwen uit kansarme milieus ondersteunen bij het creëren van inkomensgenererende coöperaties, waardoor zij een stabiel inkomen kunnen verdienen en hun levensomstandigheden kunnen verbeteren.

Dit solidariteitsproject, het resultaat van een partnerschap tussen de Mohammed V Stichting voor Solidariteit en de holding Al-Omrane, zal binnen 12 maanden worden gebouwd. Het zal vrouwen ook ruimte bieden om te leren lezen en schrijven, er is sociaal-educatieve begeleiding en het centrum biedt een crèche voor het onderwijs en het toezicht van hun kinderen onder de vijf jaar.
© Redactie 2018
marokko
mers el kheir
mohammed vi
centrum
vrouwen
kinderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moord
politie
peter r. de vries
amsterdam
justitie
ridouan taghi
can2019
mocromaffia
irak
leger
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso