60.000 Marokkaanse gezinnen wachten om vanuit sloppenwijken te verhuizen

marokko
19
25 mei '18
Het nationale programma 'steden zonder sloppenwijken' heeft als doelstelling om 85 Marokkaanse steden sloppenwijk vrij te maken

Staatssecretaris van Huisvesting Fatna El Khiyel zei dat sinds de lancering 277.583 gezinnen hebben geprofiteerd van het nationale programma "Steden zonder sloppenwijken".

El Khiyel zei in het Huis van Afgevaardigden dat er nog ruim 60.000 gezinnen wachten op de verhuizing, met de opmerking dat het programma gericht is op het uitroeien van sloppenwijken in 85 steden. Ze merkte echter op dat tot dusverre slechts 58 van de 85 steden zijn verklaard tot  "steden zonder sloppenwijken".

De staatssecretaris verklaarde dat het programma zijn doelstellingen om verschillende redenen niet heeft gehaald. Onder de problemen die het succes van het programma hinderen zijn de schaarste en de hoge kosten van grond, wat leidt tot verplaatsing naar buitenstedelijke gebieden. Verder was het programma in eerste instantie gericht op 270.000 gezinnen bij de lancering  in 2004, na bijwerking van de statistieken is dit aantal gestegen.

Ze kondigde ook aan dat de stad El Brouj, provincie Settat, op dinsdag 22 mei is uitgeroepen als "stad zonder sloppenwijken", bericht medias24.

© Redactie 2018
marokko
steden
slopenwijken
verhuizen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi