De schrikbarende stijging van het aantal zelfmoorden in Chefchaouen (video)

marokko
3
25 mei '18
Binnen een jaar registreerde de provincie Chefchaouen 23 gevallen van zelfmoord, maar niet alleen daar stijgt dit fenomeen schrikbarend.

Zelfmoord door ophanging in huizen en naburige bossen, of door de opname van giftige producten, het fenomeen is zo groot dat het burgers en autoriteiten ernstige zorgen baart. Vooral omdat het fenomeen van invloed is op beide geslachten en bijna alle leeftijdscategorieën.

Recente gegevens van medische bronnen en mensenrechtenorganisaties geven aan dat het aantal zelfmoorden gestaag toeneemt. In de periode van januari 2018 tot maandag 22 mei werden 13 gevallen van zelfmoord geregistreerd in de provincie Chefchaouen.

Vrouwen, jongeren en zelfs kinderen hebben zelfmoord gepleegd zonder de precieze redenen te kennen waarom ze deze fatale daad begingen, bericht Lefr360. Het laatste geval zijn twee mannen van hoge leeftijd die zichzelf ophingen in hun huis in Douar Ihsanen in de gemeente Tizgane.

Het zelfmoordcijfer in Chefchaouen is des te zorgwekkender aangezien de populatie niet hoger is dan 43.000, volgens cijfers van de Hoge Commissie voor Planning (HCP).

De andere regio's van het Koninkrijk worden niet gespaard. Zo werd de stad Tanger tijdens het lopende jaar opgeschikt door 17 gevallen van zelfmoord. In Tetouan hebben 7 mensen hun leven beëindigd in het afgelopen jaar en twee sinds het begin van 2018.

Een conferentie, de eerste in zijn soort, vond afgelopen februari plaats in Bab Taza in coördinatie met de Hoge Raad van Ulema's, met medewerking van academici, actoren uit het maatschappelijk middenveld en religieuze leiders. Er werd een oproep gedaan om dit fenomeen te identificeren, dat aan kracht wint en waarvan de oorzaken onbekend zijn.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verdubbelde het aantal zelfmoorden in Marokko tussen 2000 en 2012. Dit percentage ging van 2,7% per 1.000 personen naar 5,3% per 1.000 personen. In 2012 bereikte volgens de WHO het aantal zelfmoorden in Marokko 1628 gevallen.



YouTube link

Videocredit: Lefr360

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2018
marokko
chefchaouen
zelfmoord
stijging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?