Marokko's eerste dierentherapie in het kinderziekenhuis van Rabat

marokko
0
25 mei '18
Het kinderziekenhuis in Rabat is het eerste ziekenhuis in Marokko die dierentherapie zal aanbieden.

Katten, honden, konijnen en andere dieren kunnen de patiënten binnenkort vergezellen op hun weg naar herstel, te beginnen op 28 juni in het Souissi kinderziekenhuis in Rabat. Dier-geassisteerde therapie geeft vele voordelen aan het emotionele en psychologische welzijn van de patiënt.

De eerste in zijn soort in het land zal worden gewijd aan kinderen die vechten tegen ziekten in het kinderziekenhuis van Rabat, dankzij een initiatief van de vereniging 'Vrienden van het Kinderziekenhuis in de Rabat' (AAHER). Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met studenten van het Hoger Instituut voor Cinema en Audiovisuele Beroepen.

De opening van de ruimte voor dierentherapie vindt plaats op 28 juni, na een fondsenwervingsgala op 6 juni in het Allal El Fassi-theater in Rabat. Een ander benefietgala staat gepland voor de dag van de opening in Annakhil Palace in Temara, ten zuiden van Rabat, bericht Moroccoworldnews.

Kinderen die in het ziekenhuis verblijven of het ziekenhuis bezoeken, zullen zich kunnen binden met de dieren, een ervaring die kinderen psychologische steun biedt bij het genezingsproces en tevens zorgt voor meer affectie voor dieren.

De speciaal opgerichte Facebookpagina Zootherapie: Première Au Maroc deelde alvast een video: Klik!

© Redactie 2018
marokko
rabat
dierentherapie
kinderziekenhuis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?