Unicum: Hakimi eerste Marokkaans-international ooit met CL-titel

marokko
9
27 mei '18
Hoewel zijn bijdrage beperkt bleef tot het verdedigen van de flanken gedurende slechts 2 groepsduels, kon de back gisteravond toch meedelen in deze grootse prijs.

Er zat er gisteravond helaas niets meer in dan een plek op de tribune van het Olimpiyskiy stadium voor de Marokkaanse vleugelverdediger. Achraf Hakimi kon voor de zoveelste keer op rij geen aanspraak maken op speelminuten in het miljardenbal. Desalniettemin werd de international, naar verwachting overigens, wel gewoon opgenomen in de wedstrijdselectie voor deze absolute kraker om de trofee met de grote oren. 

Met zijn aandeel van 180 minuten (red. uit- en thuisduel tegen Tottenham Hotspur, groepsfase) is het jeugdexponent van Real Madrid dan ook meteen de eerste Marokkaanse international ooit die het vlaggenschip-toernooi van de UEFA wint. Nog nooit won er een speler van het Marokkaanse elftal deze hoogste prijs voor Europees clubvoetbal. De enige speler met Marokkaanse roots die hem voorging was Ibrahim Afellay, in 2011 verzekerde de Oranje-international zich met zijn toenmalige werkgever FC Barcelona van de continentale hoofdprijs ten koste Manchester United. 


Photocredit: Trends Map

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
achraf hakimi
real madrid
uefa
champions league
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi