Man die door politieagent vernederd werd op bezoek bij Hammouchi

buitenland
1
27 mei '18
Het hoofd van DGSN, Abdellatif Hammouchi, ontving gisteren in Rabat de eigenaar van de scooter die werd vernederd en beledigd door een politieagent.
Abdellatif Hammouchi ontving zaterdag 26 mei de eigenaar van de scooter die werd vernederd, beledigd en geslagen door een politieagent. Hammouchi verontschuldigde zich namens het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN).

Hij drong er ook op aan dat, in overeenstemming met de instructies van Koning Mohammed VI, alle Marokkanen gelijk zijn, ongeacht hun beroep of toestand.

Khalid Chukri, de eigenaar van de scooter, was erg te spreken over het gebaar van Hammouchi. "Ik kan niet beschrijven wat ik voel nadat ik door Mr. Hammouchi werd ontvangen, het is meer dan een gevoel van vreugde en geluk. De heer Hammouchi heeft een groots gebaar gemaakt naar mij dat ik nooit zal vergeten. Ik weet niet hoe ik hem moet bedanken", zei hij tegen nieuwssite Lefr360.

Ter herinnering, een video van een politieagent die de eigenaar van de scooter vernederde en beledigde ging vrijdag viraal op social media. Na verificatie van de echtheid van de video heeft DGSN de overtredende functionaris dezelfde dag nog geschorst. Tegen de politieagent is een onderzoek ingesteld. De video van het incident is hier terug te zien: Klik!

Door zijn gebaar bevestigt Abdellatif Hammouchi de hervormingen die hij heeft geleid sinds hij de leiding van DGSN heeft overgenomen. Sinds zijn aantreden aan het hoofd van DGSN en de inlichtingendienst DGST heeft Abdellatif Hammouchi het moraliseren van deze diensten tot een van zijn prioriteiten gemaakt. Hij aarzelt niet om politieagenten te belonen voor de toewijding aan hun werk, maar hij aarzelt ook niet om degenen die de regels overtreden op de vingers te tikken.
© Redactie 2018
marokko
dgsn
hammouchi
politieagent
vernederd
excuses
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
promotie
parijs
rivaldo
toeristen
groot-brittannië
veroordeling
julen
tetouan
delegatie
chabab mohammedia
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten