Zeven Marokkaanse blauwhelmen postuum geëerd op VN-hoofdkwartier

marokko
0
29 mei '18
Zeven Marokkaanse soldaten zullen postuum worden geëerd op het hoofdkwartier van de VN in New York met de Dag Hammarskjöld-medaille.

De medailles zullen op 29 mei worden gepresenteerd door de secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres tijdens een ceremonie ter ere van de Internationale Dag van de VN Vredesmacht.

Het gaat om luitenant Hicham El Aouzi, hoofd korporaal Mohamed El Azzabi, hoofd officier M'Bark Azyz, hoofd korporaal Abdeljalil Ezzaitouni, hoofd korporaal Hicham Amahrit, hoofd korporaal Zaid Kabouz en sergeant Mohamed Ait Said. Zij verloren allemaal hun leven in 2017, terwijl zij werkzaam waren in de multidimensionale geïntegreerde stabilisatiemissie van de Verenigde Naties in de Centraal-Afrikaanse Republiek (MINUSCA).

Tijdens deze ceremonie zal Antonio Guterres een krans leggen om diegenen te eren die hun leven hebben verloren in dienst van de vrede. Tijdens de ceremonie zal Guterres ook de Hammarskjöld-medaille postuum presenteren aan 129 militairen, politieagenten en burgers die hun leven hebben verloren in vredesoperaties in 2017.

Marokko is de veertiende grootste bijdrager van geüniformeerd personeel aan vredeshandhavingsoperaties van de VN. Marokko levert een bijdrage met 1600 vredeshandhavers die momenteel onder VN-vlag dienen in vredesmissies in de Centraal-Afrikaanse Republiek (MINUSCA) en de Democratische Republiek Congo (MONUSCO).

© Redactie 2018
marokko
blauwhelmen
postuum
geeerd
vn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?