Amerikaanse militaire delegatie bezoekt Marokko

marokko
1
29 mei '18
Beide landen willen de betrekkingen verder ontwikkelen.

In opdracht van Koning Mohammed VI ontving generaal Abdelfatah Louarrak op maandag 28 mei generaal Robert B. Neller, commandant marinekorps van de Verenigde Staten, in Rabat. Deze laatste maakt een werkbezoek aan het Koninkrijk aan het hoofd van een militaire delegatie, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

De gesprekken tussen de twee functionarissen vonden plaats in aanwezigheid van de chargé d’affaires (zaakgelastigde) van de Amerikaanse ambassade in Rabat.

De twee militaire functionarissen hebben bij die gelegenheid de gebieden van gemeenschappelijk belang en manieren besproken om de interoperabiliteit tussen de strijdkrachten van beide landen te bevorderen, zei een verklaring van de generale staf van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR). 

"Ze verwelkomden ook het positieve evenwicht van militaire samenwerking tussen de twee landen, waaronder de organisatie van gecombineerde oefeningen, met name de jaarlijkse oefening 'African Lion', deelname aan verschillende opleidingen, wederzijdse ondersteuning, training en de uitwisseling van bezoeken".

De twee militaire leiders kwamen overeen om de betrekkingen in dezelfde geest van vriendschap en gedeeld vertrouwen verder te ontwikkelen, concludeerde de verklaring.

Photo: African Lion 2012

© Redactie 2018
marokko
amerikaanse
militaire
delegatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?