Unicef-EU: Donatie van 2,5 miljoen euro om migrantenkinderen in Marokko te ondersteunen

marokko
0
29 mei '18
UNICEF en de Europese Unie (EU) hebben op vrijdag 25 mei de start aangekondigd van een nieuw project ter bevordering van de rechten van migrantenkinderen in Marokko.

Met een budget van € 2.477 miljoen zal dit project alle migrantenkinderen in het Koninkrijk ten goede komen, geschat op 10% van de migrantenpopulatie, waarvan 35% meisjes zijn, aldus een verklaring van Unicef.

"We zijn verheugd dat Marokko zich aansluit bij de wereldwijde oproep van UNICEF voor de bescherming van de rechten van migrantenkinderen en dat het zich inzet voor actie: een kind is een kind en zijn rechten kennen geen grenzen", zegt Regina De Dominicis, UNICEF-vertegenwoordiger in Marokko.

Verspreid over de periode 2018-2020, heeft dit project tot doel "betere toegang te garanderen voor migrantenkinderen, inclusief slachtoffers van mensenhandel, tot hun rechten in Marokko". Meer specifiek beoogt dit nieuwe project "het garanderen van gelijke toegang tot onderwijs, gezondheidszorg, passende sociale en juridische zorg, en voorlopige tijdelijke huisvesting van alle migrantenkinderen, ongeacht hun wettelijke status".

Deze interventies zullen er ook voor zorgen dat "kinderen betrouwbare en toegankelijke informatie hebben, waardoor zij hun situatie kunnen begrijpen, hun belangen kunnen bespreken en de meest relevante oplossingen kunnen definiëren", aldus de verklaring.

Het omvat ook "hun recht om gehoord en geraadpleegd te worden voor beslissingen die hen aangaan". Meer specifiek zullen 2000 begeleide en niet-begeleide migrantenkinderen profiteren van diensten die via dit project zullen worden versterkt, met name in de doelregio's van het land: de Oriental en Tanger-Tetouan-Al Hoceima.

© Redactie 2018
marokko
unicef
eu
migrantenkinderen
donatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?