Libië: Marokkaanse migranten beginnen hongerstaking uit protest tegen vertraagde repatriëring

marokko
1
29 mei '18
Zestig gevangenen uit het immigratiecentrum zijn uit protest in hongerstaking gegaan

Tientallen illegale Marokkaanse migranten in Libië begonnen op zondag 27 mei een hongerstaking om te protesteren tegen hun vertraagde repatriëring, vertelde een lokale functionaris aan Xinhua.

Volgens dezelfde bron heeft een delegatie van de Marokkaanse ambassade de migranten in april bezocht en "hun gegevens verzameld voor tijdelijke reisdocumenten" waardoor ze Libië kunnen verlaten. "Hun repatriëring, die vóór de Ramadan stond gepland, was vertraagd", zei Abu-Ayana hoofd van het informatiebureau van Tripoli's anti-illegale immigratiedienst. Hij benadrukte dat 60 gevangenen in het detentiecentrum in ​​hongerstaking zijn gegaan.

In april kondigde de Libische immigratiedienst aan dat slechts zeven Marokkaanse onderdanen in de voorgaande twee weken naar het Koninkrijk waren terug gekeerd. De teruggekeerde Marokkanen hadden hun paspoort bij zich en hadden hun vliegtickets zelf bekostigd, terwijl anderen daar nog steeds vastzitten omdat ze niet aan dezelfde eisen kunnen voldoen.

Begin april beloofden de Marokkaanse autoriteiten voorlopige paspoorten te verstrekken aan migranten die geen paspoort bij zich hebben, "zodat ze Marokko kunnen binnenkomen via de luchthaven Mitiga, nabij de Libische hoofdstad Tripoli".

© Redactie 2018
marokko
libië
hongerstaking
repatriëring
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?