Verontrustende verdwijningen van kinderen in Marokko

marokko
7
29 mei '18
Ghazal, Hicham, Adam ... veel kinderen verdwenen onlangs in mysterieuze omstandigheden in Marokko.

Het fenomeen groeit met de verdwijning van verschillende kinderen in de afgelopen periode en zorgt voor veel bezorgdheid bij Marokkaanse gezinnen.

Eerst was er het geval van de vierjarige Ghazal, verdwenen op 13 mei in de Riad El Oulfa-wijk in Casablanca. Ze speelde voor het huis van haar grootmoeder toen ze plotseling verdween. Het meisje werd uiteindelijk gevonden op woensdagavond 23 mei, elf dagen later, en herenigt met haar familie.

Terwijl Ghazal net was gevonden, verspreidde zich een nieuwe zoektocht op sociale netwerken. De ouders van de zesjarige Hicham hebben al ruim twee weken geen nieuws over hun zoon. Het kind is sinds 14 mei 2018 verdwenen in Marrakech. Hicham speelde voor het ouderlijk huis in Douar Sraghna.

Hij is niet de enige jongen waarnaar wordt gezocht. Adam, een zesjarige jongen, is ook onder mysterieuze omstandigheden verdwenen. Hij speelde op dinsdag 22 mei met zijn vrienden voor zijn huis in de Hassani-buurt in Berrechid toen hij plotseling verdween. Buren zagen een vrouw die het kind vergezelde maar kunnen zich haar gelaatstrekken niet herinneren.

In Kenitra heeft een andere zaak de stad opgeschrikt. Een man probeerde een vierjarige jongen te ontvoeren toen zijn moeder hem op heterdaad betrapte en erin slaagde haar kind terug te krijgen. De man werd in politiehechtenis geplaatst voor verder onderzoek. In de stad Kenitra zijn ook nog drie andere gevallen van mysterieuze verdwijningen van kinderen in slechts één week, bericht Lefr360.

Bijgevoegde foto is de vermiste zesjarige Hicham uit Marrakech

© Redactie 2018
marokko
kinderen
verdwijningen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?