Centrale Danone verlaagt met 30% de hoeveelheid melk die wordt gekocht bij landbouwcoöperaties

marokko
1
30 mei '18
Centrale Danone stuurde een brief aan de coöperaties om hen op de hoogte te stellen van het voornemen om de hoeveelheid melk die zij van hen kopen met 30% te verminderen.

Volgens Telquel Arabi stuurde het zuivelbedrijf Centrale Danone een brief naar landbouwcoöperaties op nationaal niveau. In deze brief waarschuwt het bedrijf de boeren over een verminderde afname van 30%. De maatregel zal ingaan vanaf dinsdagochtend 29 mei.

In de brief rechtvaardigt het bedrijf zijn beslissing door de impact van de boycotcampagne die door sommige Marokkanen op het web werd gelanceerd. Het bedrijf erkende dat de omzet sterk was gedaald, waardoor de winst werd beïnvloed. "Als verantwoordelijke economische speler heeft Centrale vanaf het begin van de boycot dezelfde hoeveelheid melk opgehaald en op tijd betaald", zegt het bedrijf.

Om de afnemende vraag enigszins op te vangen heeft Centrale Danone de overtollige hoeveelheden melk gebruikt voor de productie van andere zuivelproducten zoals boter, gesteriliseerde melk en melkpoeder, maar het mocht niet baten, het bedrijf was alsnog genoodzaakt een grote hoeveelheid melk te vernietigen.

In de brief wordt uitgelegd dat dit besluit een laatste redmiddel is en dat het "het percentage opgehaalde melk in de toekomst zal aanpassen aan de trend die de verkoop in de komende dagen zal doormaken". Aan het einde van de brief verontschuldigde Danone zich bij zijn partners en betuigde hun spijt voor dit besluit.

© Redactie 2018
marokko
centrale danone
melk
boycot
verlaging
landbouwcooperaties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?