Agadir: Archeologische vindplaats moet plaats maken voor parkeerterrein

buitenland
2
30 mei '18
Lokale bewoners, maatschappelijke organisaties en verenigingen zijn woedend.
Het ministerie van Transport, Logistiek en Water heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de tijdelijke bezetting van het openbare domein op het strand van Anza in Agadir, bericht Lefr360. De inwoners van Agadir en verschillende maatschappelijke organisaties protesteerden tegen deze beslissing van het ministerie om een aanzienlijk deel van het strand van Anza particulier te verhuren. En terecht, dit deel van het land in kwestie staat bekend als een wereldberoemde en erkende archeologische vindplaats waar onder andere dinosaurusbotten worden gevonden.

In een schrijven gericht aan het betrokken ministerie, drukt de Marokkaanse Vereniging van Wetenschappelijk Onderzoek zijn verontwaardiging uit over deze beslissing die "een totale onwetendheid van het wetenschappelijke en academische belang van de site weerspiegelt". De vereniging zei dat de site honderden bezoeken krijgt van wetenschappers, onderzoekers en studenten. Het is ook een belangrijke bestemming voor wetenschappelijk toerisme.

"Het transformeren van deze site naar een parkeerterrein zal waarschijnlijk de wetenschappelijke waarde en het imago van Marokko in het buitenland ondermijnen, omdat het een bekende site is in het buitenland", zei de vereniging. Zij doen een ​​beroep op de betrokken ministeries, directoraten en diensten om "deze site het belang te geven dat het verdient en om deze onrechtvaardigheid te voorkomen".
© Redactie 2018
marokko
agadir
archeologische
vindplaats
parkeerterrein
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moeder
daesh
knvb
oussama idrissi
oranje
premier league
uefa
golaso
moord
botola pro
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten