Koning Mohammed VI houdt persoonlijk toezicht op humanitaire operatie voor Palestijnen

marokko
5
30 mei '18
Koning Mohammed VI hield dinsdag persoonlijk toezicht op de uitvoering van humanitaire hulp aan het Palestijnse volk.

Deze operatie omvat de inzet van een medisch-chirurgisch veldhospitaal van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR), het leveren van dekens, een reeks essentiële medicijnen, evenals het verstrekken van voedselhulp door de Mohammed V Stichting voor Solidariteit.

Het veldhospitaal, dat zal worden ingezet in de Gazastrook, zal zorgen voor Palestijnen die het slachtoffer zijn geworden van recente gebeurtenissen, evenals voor de gehele bevolking van het gebied. Het omvat de specialiteiten die de bevolking vereist en is aangepast aan haar behoeften, zoals algemene geneeskunde, tandheelkunde, kindergeneeskunde, noodhulp, cardiologie, oogheelkunde, KNO, gynaecologie-verloskunde, pediatrie en radiologie.

Het medisch-chirurgisch veldhospitaal, dat verschillende modules en specialiteiten omvat, telt in totaal 97 personeelsleden. Het gaat om 13 artsen, 21 verpleegkundigen uit verschillende specialismen en ondersteunend personeel (63 personen). Een partij van 25 ton medicijnen zal ook worden verzonden om de geleverde zorg te versterken.

De voedselhulp van de Mohammed V Stichting voor Solidariteit bevat essentiële producten die vooral worden geconsumeerd in deze heilige maand Ramadan. Deze voedselhulp zal worden verspreid onder de bevolking van Gaza, maar ook in Al Quds en Ramallah. Het gaat in totaal om 113 ton voedsel, bericht het Marokkaanse persbureau MAP. Er zullen ook 5.000 dekens worden verscheept om aan dezelfde populaties ten goede te komen.

De voedselhulp aan Ramallah en Al Quds werd dinsdag via het grondgebied van het Jordaanse koninkrijk verstuurd, terwijl het veldhospitaal, de partij medicijnen, voedselhulp en dekens zullen worden verzonden en ingezet na ontvangst van vergunningen die door de Egyptische autoriteiten moeten worden afgegeven.

Photocredit: MAP

© Redactie 2018
marokko
hulp
gaza
palestijn
mohammed vi
veldhospitaal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi