Temara: Oplichter doet zich voor als lid van de Marokkaanse koninklijke familie (video)

buitenland
4
30 mei '18
Een video van twee vrouwen die een oplichter ondervragen circuleert sinds dinsdag op social media.
De video laat zien dat de man wordt ondervraagd door twee vrouwen, die hem naar hun huis in Temara hebben gebracht om hem zijn leugens te laten bekennen. Eén van de vrouwen schreeuwt naar de man en beschuldigt hem ervan één van haar familieleden te hebben misleidt, door zich voor te doen als de neef van de Koning, en te hebben opgelicht voor 800.000 dirham.

De verdachte bekende later aan de vrouwen dat hij een medeplichtige heeft die in Touarga woont, in de buurt van Rabat, met wie hij mensen bedroog waarbij ze beweerden dat ze beiden "chorafa" (nobel of hooggeboren) waren, gezonden door Koning Mohammed VI.

De man gebruikte valse visitekaartjes om grote hoeveelheden geld van burgers af te troggelen, waarbij hij hen lieten geloven dat hij hun problemen zou oplossen.

De tweede vrouw is de Marokkaanse schrijfster Nicole Elgrissy, die de video opnam en internetgebruikers opriep om deze samen met een foto van het visitekaartje op sociale media te blijven delen: "Hier is dames en heren, het visitekaartje dat ze gebruikten om geld van mensen af te troggelen, alsof ze deel uitmaken van de koninklijke familie van Alaoui ... schaam je om de mensen te bedriegen."

Het visitekaartje leest: "Alaoui Sidi Mohammed, kleinzoon van Sultan Moulay Hassan I, neef van Zijne Majesteit de Koning, Koninklijk Paleis-Rabat."

Inmiddels is vanavond bekend geworden dat de oplichter en zijn medeplichtige zijn gearresteerd door de politie in Temara. Een onderzoek, geopend na een klacht van deze vrouwen, leidde tot de arrestatie van de twee mannen die in hechtenis werden genomen, meldt de procureur-generaal bij het Hof van Beroep in Rabat.

De betreffende video is hier te zien:YouTube link


Bijgevoegde afbeelding is de foto van het visitekaartje dat de mannen gebruikten.
© Redactie 2018
marokko
oplichter
familie
koning
video
vrouwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
frankrijk
can2019
saoedi-arabie
caf
rsb
ongeluk
auto
terrorisme
duitsland
onderwijs
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech