Het aangrijpende verhaal van de ouders van de verkrachtte meisjes in Sti Fadma (video)

marokko
4
31 mei '18
Zeven meisjes uit Douar Bihelouane, in de gemeente Sti Fadma, werden verkracht door de imam van de dorpsmoskee.

Het proces tegen de imam van de dorpsmoskee zal dinsdag 26 juni beginnen bij de rechtbank in Marrakech. Het schandaal barstte vorige week los nadat een 16-jarig meisje aan haar familie had onthuld dat ze in het verleden seksueel werd misbruikt tijdens Koranlessen gegeven door de desbetreffende imam.

Klachten van de families van in totaal zeven slachtoffers tussen 9 en 10 jaar oud (en het zestienjarig meisje) werden ingediend bij het plaatselijke bureau van de Koninklijke Gendarmerie.

In een video die is gepubliceerd door Hespress, leggen de ouders van de slachtoffers uit dat de situatie de hele douar heeft verdeeld. Het 16-jarige meisje had haar familie geïnformeerd over het seksuele misbruik gepleegd door de imam in 2011, maar de andere bewoners van de douar verzette zich tegen het meisje en haar familie. Voor hen was "het gedrag van de imam onberispelijk en we dachten niet dat hij in staat was tot dergelijk gedrag".

Omar Touimi, de gouverneur van de provincie Haouz, bezocht de moskee die het toneel was van de misdaden van de imam. Hij ontmoette ook de families van de zeven meisjes die werden verkracht.YouTube link

© Redactie 2018
marokko
sti fadma
meisjes
verkracht
imam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi