Programma in ontwikkeling voor gebieden aan de Marokkaanse grensstrook

marokko
0
31 mei '18
De regering heeft een duidelijke visie en een programma in ontwikkeling om de gebieden aan de grensstrook te ontwikkelen, zei regeringshoofd Saad Eddine El Othmani.

Sprekend in het Huis van Afgevaardigden op maandag 28 mei, herinnerde El Othmani aan het noodprogramma voor de opwaardering van grensgebieden in de Oriental regio van 2016 tot 2019. Dit programma heeft betrekking op de prefectuur Oujda-Angad en de provincies Berkane, Figuig en Jerada met een budget van 1.471 miljoen dirham.

Het programma omvat verschillende ontwikkelingsprojecten gericht op het vergemakkelijken van de toegang van burgers tot basisdiensten, waaronder de levering van drinkwater en elektriciteit in plattelandsgebieden, het openstellen van wegen door het versterken van het wegennet, de bevordering van de landbouwsector en werkgelegenheid, en ondersteuning van de gezondheids- en sportsector.

El Othmani benadrukte ook het regionale programma ter vermindering van de territoriale en sociale ongelijkheden in alle plattelandsgemeenten, prefecturen en provincies in de Oriental regio (2017-2023), met een budget van 5 miljard dirham, waarvan alle betrokken grensgemeenten profiteren. Het heeft tot doel de toegang van de populatie tot drinkwater en elektriciteit te vergroten, evenals de versterking van het wegennetwerk en de onderwijs- en gezondheidsinfrastructuren, bericht medias24.

© Redactie 2018
marokko
grensstrook
ontwikkelingsprogramma
elothmani
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?