Koning Mohammed VI lanceert bouw van centrum voor ouderen

marokko
0
31 mei '18
Koning Mohammed VI, vergezeld door kroonprins Moulay El Hassan, lanceerde gisteren de bouw van een sociaal centrum voor ouderen.

Koning Mohammed VI, vergezeld door kroonprins Moulay El Hassan, lanceerde woensdag 30 mei in het district Lahraouiyine in de provincie Médiouna (regio Casablanca-Settat) de start van de bouw van een sociaal centrum voor de opvang van ouderen.

Dit solidariteitsproject wordt door de Mohammed V Stichting voor Solidariteit uitgevoerd voor een investering van 10 miljoen dirham. Het project weerspiegelt het verlangen van de Koning om de voorwaarden te scheppen voor een waardig en welvarend leven voor alle segmenten van de samenleving, inclusief ouderen, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

Het sociaal centrum voor de opvang van ouderen zal zorg bieden op het gebied van huisvesting, voedsel, gezondheidszorg en algemeen welzijn van ouderen (60+) zonder eigen middelen en zonder ondersteuning van familieleden.

Met een capaciteit van 48 personen (24 mannen/24 vrouwen) wil het toekomstige centrum voorkomen dat deze ouderen op straat terecht komen en gaan zwerven in Casablanca. De sociale integratie van de ouderen, hun ontwikkeling, wordt bevorderd en hun levensomstandigheden worden verbeterd.

Dit project, dat binnen 18 maanden op een perceel van 3.920 m2 zal worden gebouwd, omvat 24 tweepersoonskamers, twee woonkamers, een keuken, een eetzaal, een spreekkamer, een ziekenboeg, een apotheek en vier algemene ruimten.

© Redactie 2018
marokko
mediouna
mohammed vi
centrum
ouderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi