Casablanca: Koning Mohammed VI opent educatief en cultureel centrum voor jongeren

marokko
12
1 jun '18
Koning Mohammed VI opende donderdag in het district Ben M'Sik een centrum voor educatieve en culturele ondersteuning voor de ontwikkeling van vaardigheden van jongeren.

Het centrum maakt deel uit van het beleid geleid door de Mohammed V Stichting voor Solidariteit, onder leiding van Koning Mohammed VI, en heeft tot doel de sociale en culturele infrastructuur in de metropool te versterken en in te grijpen waar de nood het grootst is. Er wordt gewerkt vanuit een participatieve benadering die alle partners op lokaal niveau omvat, inclusief het maatschappelijk middenveld.

Als een ontmoetingsplaats voor het delen van ervaringen en dialoog tussen jongeren, wil het nieuwe centrum de creatieve kant van jongeren stimuleren en hun talent verder ontwikkelen door educatieve en culturele activiteiten. Men krijgt tegelijkertijd een inzicht in de sociale en economische situatie van jongeren en biedt hulp waar nodig.

Het centrum heeft een oppervlakte van 3.030 m2 en omvat een tentoonstellingsruimte, een conferentiezaal met een capaciteit van 210 plaatsen, een podium, kleedkamers voor artiesten en een vergaderruimte. Er worden workshops gegeven om kostuums, vermommingen en sets te maken.

Een gedeelte van het centrum is gewijd aan kunst, waaronder audiovisuele ruimtes en ruimtes voor muziekopnames. Er worden onder andere lessen gegeven in tekenen, beeldende kunst, muzikale oefeningen (percussie, viool, piano, notenleer, gitaar, luit) en dans.

Het centrum heeft ook een culturele ruimte met trainingsruimten in communicatietechnieken, schoolondersteuning, modern taalonderwijs en een boekenclub.

Het management van het centrum wordt verzorgd door het lokale ontwikkelingsbedrijf 'Casablanca Events and Animation', in samenwerking met verschillende lokale kunst- en culturele verenigingen, waaronder de Annawras Association of Arts.

Het centrum zal ongetwijfeld bijdragen aan de ontwikkeling van intellectueel potentieel en creatieve en artistieke capaciteiten van jongeren uit de regio.

© Redactie 2018
marokko
casablanca
mohammed vi
educatief
cultureel
centrum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi