BREAKING: '#Morocco2026 mag door naar officiële stemronde in Moskou'

marokko
49
1 jun '18
Het enige wat Marokko nu nog scheidt van de organisatie van het WK van 2026 is de officiële stemming op het aanstaande FIFA Congres, één dag voor de aftrap in Rusland.

Nadat eerder duidelijk werd dat de Task Force van de FIFA bedenkingen had bij Marokko's kandidatuur, lijkt #Morocco2026 nu door het oog van de naald te zijn gekropen. Verschillende vooraanstaande bronnen melden namelijk zojuist dat zowel het joint-bid van de VS, Canada en Mexico als die van Marokko goedkeuring hebben gekregen om door te mogen naar de stemronde op het FIFA Congres. Op 13 juni, slechts één dag voordat in Rusland het WK wordt afgetrapt, stemmen alle 207 bij de FIFA aangesloten voetbalbonden op de kandidaat die zij het liefst de eindronde in 2026 zien organiseren. 

Tot nu toe spraken verschillende landen officieel hun vertrouwen uit in Marokko als kandidaat. Tijdens het hierboven genoemde congres zal men minimaal 104 stemmen toebedeeld moeten krijgen om zich gastland van dit WK te kunnen noemen. Deze editie zal de eerste zijn in de geschiedenis van het WK waar maar liefst 48 landen voorzien worden van een startbewijs voor deelname. 

Photocredit: Morocco2026.com

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
morocco2026
wk 2026
fifa
frmf
bidding nation
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?