Rabat: Hoe ver staat het met de rehabilitatiewerken van de oude medina? (video)

buitenland
6
2 jun '18
De oude medina van Rabat staat op de UNESCO Werelderfgoed sinds 2012 vanwege de historische waarde.
De oude medina van Rabat is nu bijna volledig hersteld. Na twee jaar werk en 500 miljoen dirham aan investeringen, is men nu beland in de eindfase.

"We bevinden ons in de laatste fase van de herontwikkeling van deze medina en we zijn van plan om het werk tegen het einde van het jaar af te ronden", vertelde Abderrahman Ifrassen, algemeen directeur van Rabat Aménagement aan Lefr360. Ook staat de lancering van de bouw van twee grote ondergrondse parkeergarages op het beroemde Bab El Had-plein in mei 2018 gepland. 
 
Bijna alle belangrijke slagaders in het hartje van de medina, die wordt beschermd door meer dan 5 km muur, werden gerehabiliteerd. Met speciale aandacht voor de Mohammed V straat, bekend om zijn traditionele kledingwinkels, de Souika waar de toonbanken met gedroogd fruit overvloedig aanwezig zijn en de Souk Sabbat, waar nieuwe met hout versierde winkels aan de juweliers werden geleverd.

De rehabilitatie betrof ook de belangrijkste foundouk, de oude populaire markt die traditie en moderniteit combineert, en de rue des Consuls die je leidt naar de nabijgelegen Kasba van de Oudaya's.

Lefr360 maakte een verslag over deze laatste fase van rehabilitatie:YouTube link
© Redactie 2018
marokko
rabat
renovatie
medina
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
israel
afc ajax
genocide
europa league
hakim ziyech
myanmar
bangladesh
gambia
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi