Marokkanen en sporten tijdens de Ramadan (video)

marokko
0
2 jun '18
Ook tijdens de maand Ramadan zijn Marokkanen zeer actieve sporters.

Marokko telt zeer veel sporters tijdens de maand Ramadan. Zo ook in Casablanca waar veel inwoners de straat op gaan of naar de parken gaan om hun benen te strekken en te sporten voor het verbreken van het vasten. Lefr360 sprak een aantal mensen voor de camera.

De eerste voorbijganger geeft te kennen: "Het is goed om te sporten, ook tijdens de ramadan. Wel moet er niet te actief gesport worden, maximaal een uur lopen is voldoende." 

"Tijdens de ramadan sport ik voor het eten en buiten de ramadan sport ik na het fadjr gebed. Ik ben heel strikt in het sporten maar zo nu en dan sla ik een keer over als ik geen sportmaatje heb bijvoorbeeld."

Een ander zegt: "Het is beter om voor het eten te sporten omdat de maag dan nog leeg is en het zo minder zwaar is als op een volle maag te sporten. Als er gesport wordt is het belangrijk om niet al te veel inspaningen te verrichten omdat je zuinig op je energie moet zijn. Een persoon die gewend is het hele jaar te sporten zal het sporten tijdens ramadan niet als heel moeilijk ervaren."

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
ramadan
sporten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?