Flessenpost van een zesjarig Amerikaans meisje drie jaar later in Marokko gevonden

marokko
3
4 jun '18
In augustus 2015 gooide het zesjarige meisje Shiloé Khokhar een fles met een briefje in de zee toen zij op vakantie was met haar familie in Bermuda.

Bijna drie jaar later werd de fles met de brief erin gevonden in Marokko door een visser genaamd Hassan Elbaz, bericht Newsday.

De 62-jarige visser ontdekte de fles op Plage Blanche, vlakbij Guelmim in het zuiden van Marokko. Hij brak de fles en gaf de brief aan zijn zoon om hem voor te lezen.  De zoon, een 22-jarige student, stuurde vervolgens per email een foto van zijn vader, die geen Engels spreekt, die de brief van Shiloé vasthoudt.

"Ik wachtte en wachtte en toen gaf ik het op", zei de nu 9-jarige Shiloé. "Ik vind het echt gaaf omdat het eigenlijk bijna drie jaar duurde". Shiloé zei dat ze naar 'een grote kaart' in het huis van de familie moest kijken om Marokko te vinden. "Ik dacht dat het naar Engeland zou gaan vanwege de stroming in de oceaan", zei ze.

Shiloé's vader zei dat hij dacht dat het naar de bodem van de zee zou gaan. "Ik dacht niet dat het echt ergens naartoe zou gaan. Ik probeerde haar gewoon blij te maken."

De Khokhar's gooiden de glazen fles - die de vader had gekurkt en verzegeld met Krazy Glue en wax - vanaf de achterkant van het cruiseschip van de Norwegian Cruise Line, dat was vertrokken uit Boston. Ze deden het, legde Shiloé uit, omdat haar vader haar een kinderboek had voorgelezen over een bericht in een fles. Samen hebben ze een bericht geschreven op 14 augustus 2015 waarin Shiloé werd geïntroduceerd en waarin stond: "Ik wens je een gelukkig en gezond leven." Shiloé stopte er een kristal bij die ze in een grot in New York had gevonden. "Het is mijn geschenk aan jou", schreef ze. "Stuur me een e-mail als je mijn fles vindt."

Sinds de eerste e-mail hebben de gezinnen nu bijna dagelijks contact en ze hopen op een dag elkaar persoonlijk te ontmoeten.

© Redactie 2018
marokko
guelmim
flessenpost
meisje
new york
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi