Familie Nouri stelt Ajax aansprakelijk voor hersenschade, zaak komt voor

marokko
5
4 jun '18
De volgende stap na deze dramatische gebeurtenis is de gang naar de arbitragecommissie van de KNVB.
De familie van de door hartfalen getroffen Abdelhak Nouri ziet geen andere mogelijkheid in dan de zaak voor te laten komen. Ajax weigerde, ook na uitvoerig onderzoek door letselschadeadvocaat John Beer en tal van specialisten en deskundigen, de verantwoordelijkheid op zich te nemen. Tegenover de NOS geeft Beer aan dat pertinent duidelijk is geworden dat men veel eerder had moeten beginnen met het reanimeren. In de minuten waarin dat niet meteen gebeurde zou de hersenschade zijn ontstaan bij de voetballer in kwestie. 

Nouri's gezondheidssituatie is sinds de laatste update onveranderd gebleven. Het jeugdexponent van Ajax ademt wel zelfstandig, echter stellen artsen helaas dat de verwachting is dat hij nooit meer normaal zal kunnen functioneren. De reden dat men niet meteen naar de rechter stapt maar naar de arbitragecommissie is vanwege contractuele afspraken. In het nog altijd lopende contract van Nouri is namelijk opgenomen dat de arbitragecommissie van de KNVB de daartoe bevoegde instantie is. 

Familie stelde Ajax in januari al aansprakelijk, zonder enig resultaat
Al sinds januari verloopt het contact met Ajax stroef. De club weigerde zich neer te leggen bij de uitkomsten van het onderzoek: het niet opvolgen van de medische richtlijnen met de hersenschade als gevolg. Lees hier de verklaring van de familie in een persbericht van de advocaten die ze recent in de arm hadden genomen. 

Photocredit: ANP
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
abdelhak nouri
ajax
knvb
hersenschade
arbitragecommissie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi