Koning Mohammed VI lanceert de bouw van een verslavingscentrum in Benslimane

marokko
0
4 jun '18
Koning Mohammed VI lanceerde zondag 3 juni in de provincie Benslimane (regio Casablanca-Settat) de bouw van een verslavingscentrum.

Ondersteund door de Mohammed V Stichting voor Solidariteit is dit centrum de eerste in zijn soort in de provincie Benslimane. Het is een integraal onderdeel van het nationale programma tegen verslavingsproblematiek, uitgevoerd door de Mohammed V Stichting voor Solidariteit in samenwerking met de ministeries van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken.

Dit nationale programma heeft tot doel jongeren te beschermen tegen het gebruik van drugs, de kwaliteit van de zorg voor verslaafden (met name drugsgebruikers) te verbeteren en de betrokkenheid van maatschappelijke organisaties bij verslavingsproblematiek aan te moedigen. Het helpt ook families van verslaafden om te gaan met de schadelijke gevolgen van verslavend gedrag.

Het verslavingscentrum in Benslimane zal bewustmakings- en preventieacties ontwikkelen tegen het gebruik van verdovende middelen, medische en sociale zorg bieden aan verslaafden en werken aan de effectieve betrokkenheid van gezinnen van verslaafden. Het zal ook gericht zijn op de sociale reïntegratie van de betrokken personen.

Het toekomstige centrum zal binnen 12 maanden op een perceel van 3.000 m 2 worden gebouwd.

© Redactie 2018
marokko
benslimane
mohammed vi
verslavingscentrum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?