'Tienjarig contract en vernoeming van De Toekomst naar Nouri'

marokko
1
5 jun '18
Achter de schermen zouden de Amsterdammers werken aan een 'chique oplossing' voor hetgeen hun jeugdspeler is overkomen.
Anders dan tot voor kort in de media naar buiten werd gebracht is men bij Ajax wel degelijk bezig om tot een passende oplossing te komen voor het veelbesproken drama rondom Abdelhak Nouri. De club poogt met een 'chique oplossing' te komen, zo meldde de Telegraaf vanochtend. Het dagblad meldt op basis van bronnen binnen de club dat dit voornemen bewust stil is gehouden. De negatieve publiciteit die men over zich heen krijgt sinds het moment dat de familie een letselschadeadvocaat in de arm nam, daar wordt door eigen advocaten over geadviseerd die te incasseren. 

In Amsterdam weigert men voorlopig verantwoordelijkheid te dragen voor mogelijke fouten die zijn gemaakt tijdens de behandeling van Nouri op het veld op 8 juli vorig jaar. De familie zelf kwam recent met een andere lezing hierover, na uitvoerig onderzoek van een leger van advocaten en daartoe gespecialiseerde artsen zou duidelijk zijn geworden dat de hersenschade beperkt had kunnen worden indien adequater was opgetreden door de medische staf van de club. De zaak wordt nu voorgelegd aan de arbitragecommissie van de KNVB, een team van onafhankelijke juristen, die het dossier verder zal behandelen. 

De 'chique oplossing' van Ajax
Binnen Ajax wordt gesproken over verschillende mogelijke oplossingen. Zo kwam het voornemen naar voren om het jeugdopleidingscomplex van de club, De Toekomst, te vernoemen naar Nouri. Hiernaast wordt nog gesproken over andere opties of combinaties hiervan, te denken aan: een tienjarig contract, huisvesting voor de speler, permanente zorg van verplegers van Ajax die op de loonlijst komen, vernoeming van de hoofdtribune van de Johan Cruijff ArenA naar de middenvelder en tenslotte (financiële) hulp bij de oprichting van de Nouri Foundation. 
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
abdelhak nouri
ajax
knvb
arbitragecommissie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi