Mehdi neemt deel aan baccalaureaat examen vanuit ziekenhuisbed

marokko
1
5 jun '18
Mehdi heeft net een uiterst delicate hersenoperatie ondergaan, maar nam toch deel aan het examen.

Een mooi voorbeeld van moed en vastberadenheid. Mehdi nam deel aan het regionale examen vanuit een ziekenhuisbed op de afdeling neurochirurgie van het Universitair Ziekenhuis Avicenna (CHU) in Rabat.

Het dagblad Al Akhbar bericht dat de diensten van het ministerie van Onderwijs op regionaal niveau en het bestuur van het CHU werden gemobiliseerd om hem voor zijn examen te laten slagen.

Mehdi onderging een paar dagen voor zijn examen een hersenoperatie. Hij uitte bij zijn vader de wens om het examen te behalen. Zijn vader nam contact op met de Regionale Academie voor Onderwijs en Training (Rabat-Salé-Kenitra) , evenals de provinciale leiding van Salé, om hem zijn droom te laten realiseren.

Terwijl hij probeerde zijn verdriet te verbergen, vertelde Mehdi's vader aan Al Akhbar dat zijn zoon veertig dagen voor het examen nog gewoon gezond was. Maar zijn gezondheid ging plotseling achteruit. De diagnose viel na medische onderzoeken, een chirurgische operatie was nodig, een paar dagen voor het examen.

Mohamed Aderdour, directeur van de Regionale Academie voor Onderwijs en Training (Rabat-Salé-Kenitra), reisde naar het ziekenhuis om te observeren tijdens het examen. Hij vertelde dat het ministerie dergelijke diensten verleende aan gehandicapten, zieken en gedetineerden, die niet naar een examencentra kunnen gaan.

Al Akhbar meldt bovendien dat een student in Rabat enkele dagen geleden slachtoffer was van een ernstig verkeersongeval. Van hem wordt verwacht dat hij het nationale baccalaureaat examen aflegt in het militaire ziekenhuis in Rabat, waar hij nog steeds onder medisch toezicht staat.

© Redactie 2018
marokko
rabat
baccalaureaat
examen
ziekenhuis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?