Marrakech: Uitbreiding en versterking van het luchtverkeer

marokko
2
5 jun '18
Er is optimisme in de toerismesector in Marrakech, gezien de verwachte versterking van het luchtverkeer in de okerkleurige stad.

De komende herfst en winter zullen worden gekenmerkt door een aanzienlijke uitbreiding en versterking van het luchtverkeer in Marrakech, wat goede vooruitzichten voor de toeristische sector van de stad suggereert.

L'Economiste wijst erop dat Marrakech sterk in trek is bij diverse luchtvaartmaatschappijen. Sommigen zullen daar binnenkort voor de eerste keer landen, terwijl anderen van plan zijn hun diensten te versterken. Dit moet met name worden gevoeld vanaf de komende winter, dankzij de ontwikkeling, door verschillende bedrijven, van de route Marrakech-Oostenrijk. Dit is een markt die "nog steeds weinig wordt gebruikt", geeft het dagblad aan.

Zo heeft Air Arabia de lancering aangekondigd, vanaf 29 oktober, van een lijn die Marrakech met Wenen verbindt. Deze service wordt aangeboden voor twee vluchten per week, maandag en donderdag.

Een andere low-cost luchtvaartmaatschappij positioneert zich ook op de Oostenrijkse route, met de lancering van een nieuwe dienst die volgende winter begint, met twee wekelijkse vluchten. Deze twee bedrijven moeten concurreren met Sunexpress Deutschland, dat al twee jaar op deze route zit.

L'Economiste benadrukt dat, naast de Oostenrijkse lijn, de Britse markt niet zal achterblijven. Naar verwachting zal British Airways de okerstad verbinden met de grootste Britse luchthaven, London Heathrow, met vier vluchten per week. "De lancering van deze nieuwe lijn zal in het najaar plaatsvinden", meldt het dagblad, eraan toevoegend dat het Britse bedrijf tot nu toe gericht was op een verbinding tussen Marrakech en Londen Gatwick met acht vluchten per week.

© Redactie 2018
marokko
marrakech
luchtverkeer
toerisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?