'Jihadiste' met baby en vader in Koerdische cel

algemeen
19
5 jun '18
Een 22-jarige Nederlandse vrouw die naar Syrië was gereisd, zit samen met haar vijf maanden oude baby en haar vader gevangen in de stad Erbil in het Koerdische deel van Irak.

De Koerdische autoriteiten verdenken de vrouw van terrorisme. De vrouw reisde een Nederlandse strijder achterna met wie ze een kind kreeg. De man is vermoedelijk omgekomen.

Dat bevestigt Taner Sen, de advocaat van de familie, na berichtgeving door de NOS. Sen laat weten dat Melis A. circa twee jaar geleden naar het Midden-Oosten reisde en uiteindelijk in een kamp in Noord-Syrië terechtkwam. Haar vader reisde toen naar de regio en mocht de vrouw op humanitaire gronden meenemen uit het kamp.

Met zijn drieën vertrokken ze naar Erbil en ze meldden zich daar bij het Nederlandse consulaat. "Ze wilden terugreizen naar Nederland maar kregen van het Nederlandse consulaat geen hulp. Volgens de vader werden ze van het kastje naar de muur gestuurd", zegt Sen.

Enkele dagen geleden zetten de autoriteiten in Erbil de vrouw, haar baby en haar vader gevangen. Sen probeert nu via het ministerie van Buitenlandse Zaken en de officier van justitie in Nederland hulp te regelen voor de familie.

© ANP 2018
syrie
nederlandse
erbil
koerdische
cel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi