Fraude baccalaureaat examen: 9 arrestaties in Fqih Bensalah

marokko
0
6 jun '18
Alhoewel het fraudepercentage de afgelopen jaren flink is gedaald, zijn er nog steeds enkelen die denken ermee weg te kunnen komen.

De politie van het provinciale veiligheidsdistrict Fqih Besalah arresteerde dinsdag 5 juni negen personen wegens hun vermeende betrokkenheid bij fraude bij de baccalaureaat-examens, meldde een verklaring van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN).

Uit de eerste onderzoeken van de veiligheidsdiensten bleek dat de hoofdverdachte, een universiteitsstudent, een onderkomen had gehuurd met acht andere handlangers. Vandaar uit verstrekten zij de antwoorden op de vragen van de examens via nieuwe communicatietechnologieën in ruil voor geldbedragen van de kandidaten voor de nationale examens van het baccalaureaat.

Een huiszoeking bij de hoofdverdachte thuis resulteerde in de inbeslagname van een laptop, 13 mobiele telefoons met testvragen en antwoorden en een speciaal apparaat dat gebruikt wordt bij hacken, naast een som van 6660 dirham verzameld van de kandidaten.  De identificatie van de kandidaten is nog aan de gang, specificeert de verklaring.

De verdachten werden in politiehechtenis geplaatst ten behoeve van het onderzoek, dat wordt voortgezet om alle betrokken personen te identificeren, concludeert dezelfde bron.

© Redactie 2018
marokko
fqih bensalah
baccalaureaat
fraude
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?