Overheid reageert op alarmerende stijging van aantal zelfdodingen in Chefchaouen (video)

marokko
3
6 jun '18
Via de minister van Jeugd en Sport nam de regering maandag 4 juni kennis van 'de ernstige toename van zelfmoorden' in Chefchaouen.

In een interview met Le360 zegt Rachid Talbi Alami (minister van Jeugd en Sport) de stijging van het aantal zelfdodingen te zien als een punt van zorg voor "de maatschappij, de overheid en het gezin". Op de vraag of de regering van plan is om bij deze kwestie in te grijpen, zegt de minister dat de uitvoerende macht zich bewust is van het probleem.

Volgens Meriem Boujamaa, lid van de Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD), zijn het gebruik van drugs en het gebrek aan infrastructuur voor het begeleiden van jongeren de belangrijkste oorzaken van zelfmoorden in deze provincie.

Boujamaa drong aan op de noodzaak om een nationale conferentie in Chefchaouen te organiseren die aan dit onderwerp is gewijd. "We willen alle belanghebbenden, politieke partijen, deskundigen, NGO's, het maatschappelijk middenveld en de uitvoerende macht betrekken bij het identificeren van de oorzaken en het presenteren van de oplossingen."

YouTube link

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2018
marokko
chefchaouen
zelfdoding
stijging
overheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?