Infantino: 'Geruchten over dwarsbomen #Morocco2026 volledig onjuist'

marokko
0
6 jun '18
De Zwitserse voetbalbaas wou nog even de lucht klaren over het moment waarop hij en de Marokkaanse voetbalbond lijnrecht tegenover elkaar stonden.

Het zal niemand zijn ontgaan dat wereldvoetbalbond FIFA zonder Marokko ervan op de hoogte te stellen, plots de richtlijnen en voorwaarden voor het WK-bid had verscherpt. Zo werd er zwaarder getild aan faciliteiten, huisvesting en werden enkele eisen voor de stadions opgeschroefd. Een beslissing die bij het organiserende comité van #Morocco2026 en de Marokkaanse voetbalbond FRMF vanzelfsprekend in het verkeerde keelgat schoot. Voorzitter Faouzi Lekjaa liet al gauw na deze herziening van zich horen, de Marokkaanse voetbalpreses schreef van zich af middels een brief speciaal gericht naar FIFA-voorzitter Gianni Infantino. 

''Geruchten over dat we het Marokkaanse WK-bid zouden willen dwarsbomen zijn volledig uit de lucht gegrepen''
In een uitgebreid interview met het Franse Le Figaro, ter gelegenheid van het WK wat voor de deur staat, werd de 48-jarige official vanzelfsprekend ook bevraagd over de veel besproken clash met Marokko. Hierover zei hij onder andere het volgende: ''Geruchten over dat wij ze zouden willen dwarsbomen zijn volledig uit de lucht gegrepen.'' Ook de Task Force van de wereldvoetbalbond, de werkgroep die de WK-bids onderzoekt kreeg de aantijging van partijdigheid over zich heen, volledig onterecht volgens Infantino. ''Als het toernooi wat kandidaten ons aandragen niet kritisch onder de loep wordt genomen zijn wij het uiteindelijk die bakken met kritiek over ons heen krijgen. Wij moeten nou eenmaal uitzoeken of zo'n wereldevenement te huisvesten is bij het desbetreffende aspirant-gastland. Doen we dat niet, dan kan bij wijze van ieder land zich kandidaat gaan stellen.''

Photocredit: Le Desk.ma 

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
gianni infantino
wk 2026
morocco2026
fifa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?