Hamza Derham vrijgesproken in hoger beroep (video)

marokko
4
7 jun '18
Hamza Derham is in hoger beroep vrijgesproken van vervalsing en verduistering van in beslag genomen voorwerpen.

Veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf werd Hamza Derham, ook wel 'Moul Ferrari', 'Weld L'fchouch' en 'Monsieur Constateur' genoemd, uiteindelijk vrijgesproken door het Hof van Beroep in Rabat. Het vonnis van het Hof is op dinsdag 5 juni uitgesproken. 

Derham werd vervolgd wegens medeplichtigheid aan vervalsing van openbare geschriften en verduistering van in beslag genomen voorwerpen. De andere betrokken bij deze zaak werden ook vrijgesproken. Het gaat om zijn broer, een persoon die hem vergezelde in de auto, de officier die belast was met het beheer van de veiligheidsmaatregelen in de omgeving van het ongeval en de inspecteur die verantwoordelijk was voor het opstellen van het rapport.

Betrokken bij een verkeersongeval in Rabat, dat plaatsvond in april 2017, werd Derham ook veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens rijden onder invloed. Die straf heeft hij inmiddels uitgezeten en hij nu dus weer zo vrij als vogeltje, bericht medias24.

Ter herinnering, het voorval veroorzaakte vorig jaar veel opschudding door een video die op social media rondging, waarin Derham in beschonken toestand te zien is (zie onderstaande video).

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
hamza derham
ferrari
dronken
video
vrijgesproken
hoger beroep
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?