Marokko start zo snel mogelijk een nieuw damprogramma (video)

marokko
3
7 jun '18
Koning Mohammed VI gaf het bevel om zo snel mogelijk dammen te bouwen om te anticiperen op het risico van een tekort aan water.

Koning Mohammed VI zat dinsdag 5 juni in het Koninklijk Paleis in Rabat een vergadering voor die gewijd was aan de kwestie van water, meldde een verklaring van het Koninklijk Kabinet. 

Om te anticiperen op het risico van een tekort aan water, beval Koning Mohammed VI om zo snel mogelijk en in verschillende regio's van het Koninkrijk dammen met verschillende capaciteiten (groot, middel en klein) te bouwen, terwijl de voortzetting van het waterbesparingsprogramma in de landbouwsector wordt gewaarborgd.

Daarnaast zal een bewustmakingscampagne worden uitgevoerd door de regering in samenwerking met NGO's en andere belanghebbenden die zich met het waterprobleem bezighouden, om de burgers bewust te maken hoe zij verspilling van water kunnen tegen gaan.

Deze vergadering vond plaats in aanwezigheid van regeringshoofd Saad Eddine El Othmani, de adviseur van de Koning, Fouad Ali El Himma, de minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, de minister van Landbouw, Maritiem Visserij, Plattelandsontwikkeling en water en bossen, Aziz Akhannouch, de minister van Energie, Mijnen en Duurzame Ontwikkeling, Aziz Rabbah, staatssecretaris bij de minister van Transport, Logistiek en Water, Charafat Afilal, en de directeur van de Marokkaanse Rijksdienst voor water en elektriciteit (ONEE), Abderrahim El Hafidi .

Volgens het staatssecretariaat voor Water zijn momenteel 35 dammen van verschillende grootte in aanbouw. Volgens dezelfde bron zijn er 139 stuwdammen in Marokko, goed voor een capaciteit van bijna 17,6 miljard m3.

YouTube link

Videocredit: Medi1TV

© Redactie 2018
marokko
mohammed vi
watertekorten
damprogramma
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi