Casablanca: Stichting Amal geeft hoop aan ouderen en behoeftigen (video)

marokko
0
7 jun '18
Het bejaardenhuis verzorgt onder andere maaltijden, zodat ouderen hun vasten kunnen verbreken.

Het centrum voor ouderen in Ain Sbaâ herbergt meer dan 20 bewoners in een moeilijke situatie. Geleid door Stichting Amal, onder leiding van Mustapha Fawzi, brengt het bejaardenhuis haar gasten warmte en comfort.

Het bejaardenhuis is opgericht in 2014.  De ouderen hebben hulp nodig bij veel zaken zoals medicatie en verzorging. "Tijdens de ramadan verzorgen wij degene die in staat zijn om te vasten. Ze worden voorzien van een maaltijd, zodat zij het vasten hier kunnen verbreken. Er komen naast de ouderen die hier wonen ook andere ouderen binnen om te eten tijdens het verbreken van het vasten." 

"Een aantal ouderen die hier verblijven zijn door hun eigen kinderen afgestoten en leven hier in het bejaardenhuis", geeft één van de verzorgster te kennen.

"En jullie Heer heeft bepaald dat jullie niets dan Hem alleen aanbidden, en goedheid betrachten tegenover de ouders. Als één van de twee of beiden de ouderdom bereiken in jouw aanwezigheid, zeg dan nooit ‘oef’ tegen hen en spreek tot hen een vriendelijk woord. En wees zachtmoedig voor beiden, en nederig en liefdevol en zeg: O mijn Heer, schenk hun Genade, zoals zij mij opvoedden toen ik klein was."(Soerat al-Israa’: 23-24)

[video]https://www.youtube.com/watch?v=a3pia4BPs1U[video]

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
casablanca
bejaardenhuis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?