Eid al-Adha: de eerste stappen om de verrotting van vlees te voorkomen

marokko
1
8 jun '18
Maatregelen die bedoeld zijn om de veiligheid van het voor de slacht bestemde vee te waarborgen.

Het ministerie van Landbouw, de nationale vereniging van apothekers en de Marokkaanse Voedsel- en Warenautoriteit ONSSA kwamen samen om controlemaatregelen te treffen voor de distributie en marketing van diergeneesmiddelen in de context van de aankomende Eid al-Adha. Maatregelen die bedoeld zijn om de veiligheid van het voor de slacht bestemde vee te waarborgen.

Tijdens deze vergadering, voorgezeten door de minister van landbouw Aziz Akhannouch, werden verschillende instrumenten geïnstalleerd om toe te zien op de handel in diergeneesmiddelen. Vanaf nu zal de levering van stimulerende producten en anticonceptiemiddelen worden gemonitord en gecontroleerd en er mogen geen geneesmiddelen worden toegediend zonder de aanwezigheid van een recept van een dierenarts.

Volgens de krant Al Massae gaf de de nationale vereniging van apothekers alle farmaceutische bedrijven de strikte opdracht om de betrokken autoriteiten op de hoogte te stellen van elke abnormale vraag naar een van de bovengenoemde geneesmiddelen.

Vorig jaar tijdens Eid al-Adha ontstond er veel controverse op onder andere social media. Na de slachting van verschillende schapen, waren de karkassen na een dag al in een staat van verrotting en zagen er groen uit. Deze schandalige bevinding heeft het debat over veevoer en dierengeneeskunde heropend.

© Redactie 2018
marokko
eid el adha
vlees
maatregelen
verrotting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?