WK voetbal te zien op Amsterdamse terrassen

marokko
1
10 jun '18
De kwalificatiewedstrijden van Marokko zijn hoogstwaarschijnlijk te zien op een groot scherm bij Stadspodium Amsterdam in West

Hoewel Nederland niet meedoet aan het WK voetbal kunnen Amsterdamse horecabedrijven op hun terras toch de wedstrijden tonen op televisieschermen. Zo kunnen toeristen, expats of andere Amsterdammers die een band hebben met de deelnemende landen de prestaties van hun elftal volgen. Horecaondernemers moeten zich daarbij wel aan bepaalde regels houden, heeft het stadsbestuur bepaald.

Zo mag er geen alcohol worden verkocht bij buitentaps, moeten de schermen zo staan dat voorbijgangers niet kunnen meekijken en moet er minimaal een horecamedewerker toezicht houden. Ook mogen de bezoekers niet buiten de grenzen van het terras staan. Handhavers van de gemeente zien er streng op toe dat de regels worden nageleefd.

De gemeente verwacht dat het aantal grote evenementen waar een vergunning voor nodig is, in de stad gering zal zijn. De kwalificatiewedstrijden van Marokko zijn hoogstwaarschijnlijk te zien op een groot scherm bij Stadspodium Amsterdam in West. De organisator, die maandag definitief kan zeggen of het doorgaat, zet in op zo'n duizend tot vijftienhonderd belangstellenden per wedstrijd.

© ANP 2018
wk
marokko
amsterdam
schermen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?