Marokko's humanitaire hulp komt aan in Gaza (video)

marokko
2
11 jun '18
Zowel de hulpgoederen als de medische staf voor het veldhospitaal arriveerden vrijdagnacht in Gaza.

De hulpgoederen werden vervoerd door 12 grote vrachtwagens vanaf de oostelijke luchthaven van Caïro, via de grensovergang bij Rafah. Bussen vervoerde ook de medische delegatie van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR), die verantwoordelijk zullen zijn voor het beheer en de supervisie van het medisch-chirurgisch veldhospitaal dat in Gaza zal worden gevestigd.

De laatste drie militaire vliegtuigen van FAR landde afgelopen donderdag op de luchthaven in het oosten van Caïro, als onderdeel van de humanitaire luchtroute opgezet in overeenstemming met de instructies van Koning Mohammed VI. Een totaal van 16 Marokkaanse militaire vliegtuigen met hulpgoederen landde op dezelfde luchthaven van Caïro sinds afgelopen maandag.

Ter herinnering, de humanitaire hulp van Marokko aan Gaza bestaat uit een medisch-chirurgisch veldhospitaal (met in totaal 97 personeelsleden), 25 ton medicijnen, 113 ton voedsel en 5000 dekens. De voedselhulp wordt naast Gaza ook verspreid onder de Palestijnse bevolking in Al-Quds en Ramallah. De voedselhulp aan Ramallah en Al-Quds werd via het grondgebied van het Jordaanse koninkrijk verzonden, terwijl het veldhospitaal, de partij medicijnen, voedselhulp en dekens werden verzonden via Egypte.

Beelden van de aankomst van de hulpgoederen in Gaza zijn hier te zien: Klik!

© Redactie 2018
marokko
gaza
humanitaire
hulp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi