Ziyech: 'Afwezigheid Oranje is bevestiging voor mijn juiste keuze'

sport
0
12 jun '18
In gesprek met de Amerikaanse sportgigant ESPN laat de veelbesproken basiskracht van Ajax zich nog maar eens uit over zijn veelal bekritiseerde keus voor het Marokkaanse elftal.
Dat Hakim Ziyech in 2015 Oranje links liet liggen voor Marokko, dat werd hem ook in de jaren die daarop volgden niet altijd in dank afgenomen. De inmiddels 25-jarige begaafde middenvelder kende ten tijde van zijn komst bij Marokko een geweldige periode, onder bondscoach Badou Zaki floreerde de international en stal hij meteen de harten van menig Marokkaanse voetballiefhebber. Diens opvolger, Hervé Renard, was in eerste instantie niet echt te spreken over de aanvaller. Dat Ziyech over veel kwaliteit beschikte, dat stond buiten kijf, alleen had de Fransman nogal moeite met de manier waarop hij zich zo nu en dan opstelde. 

Een achteraf bevestiging van een juiste keuze
Nadat zowel speler als trainer tot elkaar kwamen gaat het Marokko voor de wind, de ploeg verzekerde zich zonder al te veel kleerscheuren van een ticket voor de aankomende eindronde. Met het oog op dit naderende WK-optreden blikte Ziyech nog maar eens terug op zijn definitieve interlandkeuze: ''Had gehoopt dat Nederland zich ook zou kwalificeren. Maar dat het niet gebeurd is bevestigt nog maar eens dat ik de juiste keuze heb gemaakt om de kleuren van Marokko te verdedigen. Eerlijk gezegd heb ik die bevestiging nooit nodig gehad, maar al is het er nu toch wel, vind ik het ook prima.''

Photocredit: FRMF.ma 
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
hakim ziyech
wk 2018
oranje
knvb
groepb
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
gabon
stade honneur
syrië
terrorisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi