KNVB geeft stem voor WK 2026 aan Marokko

sport
4
12 jun '18
De Nederlandse voetbalbond KNVB geeft zijn stem voor de organisatie van het WK 2026 aan Marokko.
 Dat gebeurt woensdag tijdens het FIFA Congres in Moskou. Bij de verkiezing neemt Marokko het op tegen het gecombineerde bid van de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

"We voelen ons verbonden met Afrika en Marokko", zegt bondsvoorzitter Michael van Praag, die samen met secretaris-generaal Gijs de Jong de KNVB vertegenwoordigt tijdens het 68ste FIFA Congres in de Russische hoofdstad.

We willen iets terug doen voor al het mooie wat Afrika en Marokko ons Nederlandse voetbal in de afgelopen jaren gebracht hebben", zegt Van Praag. "We tonen hiermee dankbaarheid voor wat Mike Obiku, Nwankwo Kanu, Kalusha Bwalya, Karim el Ahmadi, Hakim Ziyech, Ibrahim Afellay en alle andere spelers met Afrikaanse roots in ons voetbal hebben laten zien."

Loyaliteit

In een vergelijking tussen beide bids scoorde het gemeenschappelijk plan van VS, Canada en Mexico op de belangrijkste punten die door de FIFA zijn onderzocht beter dan dat van Marokko. "Toch kiest de KNVB voor Marokko", zegt De Jong. "We kiezen hiermee ook voor loyaliteit aan een belangrijk deel van onze Nederlandse samenleving, namelijk aan de in Marokko wortelende gemeenschap."

De voetbalbond vindt daarnaast ook dat het voor 'kleine landen' mogelijk moet zijn om grote toernooien als het WK te organiseren. "Voetbal moet bereikbaar zijn voor iedereen, voor alle landen en continenten", vindt Van Praag, "En ook letterlijk. Marokko is voor voetballiefhebbers eenvoudig bereikbaar vanuit ons land."


© Redactie 2018
knvb
wk206
marokko
stem
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
mocromaffia
jemen
saoedi-arabië
nabil b
advocaat
psv
ridouan taghi
israël
benjamin netanyahu
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi