Schandalig: Bewoners van zorgcentrum in Aïn Atiq worden gewassen met vloerreiniger

buitenland
4
13 jun 8:05
De omschrijving van de dagelijkse gang van zaken in het zorgcentrum is schokkend.
De bewoners van het zorgcentrum Aïn Atiq leven in rampzalige omstandigheden, onthult de Marokkaanse activiste Selwa Zine op social media

Selma, lid van de vereniging El Baraka Angels, ging naar het centrum om ftour-pakketten uit te delen. Wat zij aantrof was echter dusdanig ernstig, dat zij een noodoproep schreef op social media. Zij omschreef een geur van urine die je al kunt ruiken vanaf het parkeerterrein, daklozen vermengd met mensen met een beperking, matrassen in een ongezonde toestand, ouderen die 48 uur luiers dragen en bewoners die worden gereinigd met vloerreiniger.

"Met vrienden gingen we naar het Aïn Atiq zorgcentrum om ftour-pakketten uit te delen. Het is niet onze bedoeling u uit te leggen hoe onze actie is gegaan, maar veel meer dan dat, het is om u te informeren over de trieste toestand van het centrum die bijna 1500 mensen onderdak biedt, en de onmenselijke leefomstandigheden (van overleven, omdat ze niet leven) van deze ongelukkige burgers", schrijft ze (vrij vertaald) in haar post die op grote schaal werd gedeeld op social media.

Selma omschrijft hoe een vriend van haar zag hoe een verpleegassistent een bewoner besproeide met vloerreiniger. "Een product voor de vloer op het lichaam van een mens die niet het vermogen heeft om te weten wat we hem geven! Zijn argument was: we hebben geen hygiëneproducten, geen zeep of shampoo." 

Er waren mensen die op de grond slapen, omdat er niet genoeg matrassen zijn en er zijn mensen die 48 uur dezelfde luier dragen, omdat er niet genoeg luiers zijn, vervolgde ze.

Dit in 2011 geopende zorgcentrum vereiste een budget van 102 miljoen dirham voor de realisatie en profiteerde van een Koninklijke gift in 2014, bericht Lefr360.
© Redactie 2018
marokko
ain atiq
zorgcentrum
leefomstandigheden
schandalig
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
bouknadel
afrika cup 2019
comoren
treinongeval
trein
turkije
khashoggi
eu
hulp
saoedi-arabië
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
spanje
eredivisie
rabat
hakim ziyech
amsterdam