D-Day voor #Morocco2026, vandaag bekendmaking gastland WK 2026

sport
84
13 jun '18
Vandaag mogen de 207 bij de FIFA aangesloten voetbalbonden hun stem uitbrengen op een WK-bid naar keus: Marokko of het joint-bid van respectievelijk de VS, Canada en Mexico.
Met de toezegging van de KNVB van gisteravond heeft het Marokkaanse WK-bid tot nu toe in ieder geval 21 stemmen bij kunnen schrijven. #Morocco2026, zoals het veelbelovende WK-bid de afgelopen maanden is verkocht door het daartoe aangestelde organiserende comité, kan dan ook een spannende stemronde tegemoet gaan zien. Het zal immers minimaal 104 keer het vertrouwen moeten krijgen van collega voetbalbonden. Verwacht wordt dat het behalve op het Afrikaanse continent ook vanuit Europa op veel vertrouwen kan gaan rekenen. 

Het overzicht van de landen die eerder officieel Marokko hun stem toevertrouwden:
Algerije, Angola, België, Kameroen, Djibouti, Egypte, Frankrijk, Gambia, Guinée-Bissau, Kenia, Libanon, Libië, Luxemburg, Myanmar, Nederland, Palestina, Qatar, Rusland, Servië, de Seychellen en tenslotte Oeganda. 

Vanaf ongeveer 10:00 (Nederlandse tijd) zal het FIFA Congres van start gaan, we zullen jullie tijdig voorzien van een livestream om het geheel te volgen!

Photocredit: Morocco2026.com
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
wk 2026
morocco 2026
fifa
moskou
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moord
politie
peter r. de vries
amsterdam
justitie
ridouan taghi
can2019
mocromaffia
irak
leger
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso