Marokko versterkt de beveiliging op luchthaven Casablanca in aanloop naar WK2018

buitenland
0
13 jun 22:00
Marokko heeft speciale maatregelen genomen om de beveiliging en controle van de luchthaven te versterken, om mogelijke pogingen om illegaal te emigreren tegen te gaan.
In aanloop naar het WK2018 in Rusland is de frequentie van vluchten naar het gastland verhoogd: 4 vluchten zijn gepland van Casablanca naar Moskou op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Evenzo verbinden vier andere lijnvluchten op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag de economisch hoofdstad met Moskou.

Met de toename van de vliegfrequentie zullen echter ook pogingen tot illegale emigratie op de internationale luchthaven Mohammed V toenemen. Een risico dat het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) heeft voorzien door de controle en beveiliging rond de luchthaven te versterken.

Het dagblad Al Massae, die hier gisteren over berichtte, voegt toe dat er instructies zijn gegeven om speciale controleaanwijzingen toe te passen op alle passagiers, Marokkanen of buitenlanders (bijvoorbeeld afkomstig uit Afrikaanse of Latijns-Amerikaanse landen), die Casablanca als uitgangspunt kiezen. Toegang tot de luchthaven wordt alleen toegestaan aan passagiers die een ticket hebben en er zijn extra controlemaatregelen genomen om daarop toe te zien.

Twee politieteams zijn ingezet om deze opdracht op zich te nemen. De eerste zal op de luchthaven opereren en is verantwoordelijk voor het doorzoeken en verifiëren van bagage, terwijl de tweede, die buiten opereert, verantwoordelijk zal zijn voor de controle bij de ingangen van luchthavens en identiteitscontrole van reizigers.
© Redactie 2018
marokko
casablanca
luchthaven
beveiliging
wk2018
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
bouknadel
treinongeval
comoren
trein
afrika cup 2019
hulp
doden
sahara
verdwijning
migranten
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
eredivisie
rabat
spanje
hakim ziyech
amsterdam