Marokko versterkt de beveiliging op luchthaven Casablanca in aanloop naar WK2018

buitenland
0
13 jun '18
Marokko heeft speciale maatregelen genomen om de beveiliging en controle van de luchthaven te versterken, om mogelijke pogingen om illegaal te emigreren tegen te gaan.
In aanloop naar het WK2018 in Rusland is de frequentie van vluchten naar het gastland verhoogd: 4 vluchten zijn gepland van Casablanca naar Moskou op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Evenzo verbinden vier andere lijnvluchten op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag de economisch hoofdstad met Moskou.

Met de toename van de vliegfrequentie zullen echter ook pogingen tot illegale emigratie op de internationale luchthaven Mohammed V toenemen. Een risico dat het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) heeft voorzien door de controle en beveiliging rond de luchthaven te versterken.

Het dagblad Al Massae, die hier gisteren over berichtte, voegt toe dat er instructies zijn gegeven om speciale controleaanwijzingen toe te passen op alle passagiers, Marokkanen of buitenlanders (bijvoorbeeld afkomstig uit Afrikaanse of Latijns-Amerikaanse landen), die Casablanca als uitgangspunt kiezen. Toegang tot de luchthaven wordt alleen toegestaan aan passagiers die een ticket hebben en er zijn extra controlemaatregelen genomen om daarop toe te zien.

Twee politieteams zijn ingezet om deze opdracht op zich te nemen. De eerste zal op de luchthaven opereren en is verantwoordelijk voor het doorzoeken en verifiëren van bagage, terwijl de tweede, die buiten opereert, verantwoordelijk zal zijn voor de controle bij de ingangen van luchthavens en identiteitscontrole van reizigers.
© Redactie 2018
marokko
casablanca
luchthaven
beveiliging
wk2018
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
dgsn
extreemrechts
baccalaureaat
arrestatie
can2019
moskee
john jorritsma
eindhoven
duitsland
islamofobie
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech