Kleine melkveehouders in Marokko aan het woord (video)

buitenland
1
14 jun 8:04
De melkveehouders geven hun angst aan om failliet te gaan door de boycotcampagne.
Een bezoek aan kleine melkveehouders onthult de angsten van deze boeren en de moeilijkheden die ze tegenkomen sinds Centrale Danone zijn melkinzameling met 30% heeft verminderd. Lefr360 bezocht hen met de camera.

Mohamed Bourass, voorzitter van de coöperatie van kleine melkveehouders in de regio Tiflet-Ait Ouahi, betreurt deze vermindering van de melkinzameling, die 6000 liter per dag bedraagt. De prijs per liter verkochte melk aan het zuivelbedrijf is gemiddeld drie dirham en de winstmarge is maximaal 0,50 dirham.

Verschillende kleine boeren in de regio geven hun angst aan om "failliet gaan". Ze roepen om hulp en voor een oplossing van hun problemen. Deze boeren bereiden zich voor om een demonstratie voor het parlementsgebouw te organiseren.

De oude vrouw vertelt dat ze in grote problemen zit, ze heeft 6 koeien die melk produceren. Tijdens de boycot van de melk loopt ze inkomsten mis terwijl haar koeien gevoerd en verzorgd moeten worden, waar ze weinig geld voor heeft. Ze zegt: "Wij hebben zoveel melk, waarom kopen jullie geen melk meer van ons?".YouTube link
© Redactie 2018
marokko
boycot
danone
melk
boeren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
marokkaanse
transfer
turkije
italie
hadj
genua
syrie
erdogan
toerisme
feyenoord
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
hervé renard
tanger
frmf
mohammed vi
spanje
marrakech
rabat
ajax
eredivisie
amsterdam
daesh