Ierland opent ambassade in Marokko

buitenland
0
14 jun 11:49
Ierland zal voor de eerste keer een ambassade openen in Marokko.
De Ierse vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken Simon Coveney heeft maandag aangekondigd dat zijn land een nieuwe ambassade in Rabat zal openen om handels- en zakelijke kansen tussen Marokko en Ierland te ontwikkelen.

"Ierland is tot nu toe een van de weinige lidstaten van de Europese Unie zonder aanwezigheid in Noord-Afrika ... een nieuwe ambassade in Rabat zal ons in staat stellen om handelsmogelijkheden te ontwikkelen, vooral op het gebied van agrifood, landbouwmachines en hernieuwbare energie", zei Coveney in een verklaring aan het Marokkaanse persbureau MAP.

Het besluit komt overeen met de Global Ireland 2025-strategie om de aanwezigheid van Ierland wereldwijd te versterken. Het land is van plan andere ambassades en consulaten te openen in Cardiff (Wales) Frankfurt (Duitsland), Los Angeles (VS) en Kiev (Oekraïne) vanaf 2019.

De ambitieuze visies van Marokko voor de toekomst van de economie, zoals het streven om in 2020 42% van de capaciteit voor hernieuwbare energie te realiseren en 52% in 2030, maken het tot een in aanmerking komende kandidaat voor potentiële internationale investeerders.

De belangrijkste hernieuwbare energieën van het land zijn zonne-energie en windenergie.
© Redactie 2018
marokko
rabat
ierland
ambassade
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
groepsfase
openingsduel
rusland
portugal
fifa
sofyan amrabat
wk 2026
sint petersburg
oranje
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
mohammed vi
hervé renard
frmf
rabat
spanje
marrakech
ajax
eredivisie
amsterdam
daesh