Marokkaans veldhospitaal in Gaza verwelkomt eerste patiënten

buitenland
0
14 jun 14:02
Het Marokkaanse veldhospitaal, ingezet door de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) in de Gazastrook, is operationeel sinds dinsdag 12 juni.
Het medische en paramedische personeel begon dinsdag de eerste patiënten te verwelkomen en voorzag hen van de nodige consultaties.

De permanente vertegenwoordiger van Marokko bij de Arabische Liga, Ahmed Tazi, bracht een bezoek aan het veldhospitaal met de vice-minister van Buitenlandse Zaken van Palestina, Ghazi Hamad. Zij bezochten ook de opslagplaats voor humanitaire hulp, vervoerd door Marokko ten behoeve van het Palestijnse volk, en hielden toezicht op de distributie van voedsel aan behoeftige gezinnen.

Ter herinnering, dit veldhospitaal, ingezet op bevel van Koning Mohammed VI, staat onder toezicht van een medisch team bestaande uit 13 artsen, 21 paramedici en een ondersteunend personeel (63 personen) en biedt de bevolking van Gaza consultaties en operaties in verschillende specialiteiten. Specialiteiten zoals onder andere algemene geneeskunde, tandheelkunde, kindergeneeskunde, noodhulp, cardiologie, oogheelkunde, KNO, gynaecologie-verloskunde, pediatrie en radiologie.

Het Marokkaanse initiatief heeft tot doel het lijden van Palestijnen in de Gazastrook te verlichten vanwege Israëlische agressie die recentelijk heeft geleid tot duizenden onschuldige slachtoffers. Zowel het medische personeel als de hulpgoederen (medicijnen, voedsel en dekens) arriveerden vrijdagnacht in Gaza via Egypte en de grensovergang bij Rafah.

Photocredit: Lefr360
© Redactie 2018
marokko
gaza
veldhospitaal
operationeel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
bouknadel
afrika cup 2019
comoren
treinongeval
trein
turkije
khashoggi
eu
hulp
saoedi-arabië
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
spanje
eredivisie
rabat
hakim ziyech
amsterdam