Marokkaans veldhospitaal in Gaza verwelkomt eerste patiënten

buitenland
0
14 jun '18
Het Marokkaanse veldhospitaal, ingezet door de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) in de Gazastrook, is operationeel sinds dinsdag 12 juni.
Het medische en paramedische personeel begon dinsdag de eerste patiënten te verwelkomen en voorzag hen van de nodige consultaties.

De permanente vertegenwoordiger van Marokko bij de Arabische Liga, Ahmed Tazi, bracht een bezoek aan het veldhospitaal met de vice-minister van Buitenlandse Zaken van Palestina, Ghazi Hamad. Zij bezochten ook de opslagplaats voor humanitaire hulp, vervoerd door Marokko ten behoeve van het Palestijnse volk, en hielden toezicht op de distributie van voedsel aan behoeftige gezinnen.

Ter herinnering, dit veldhospitaal, ingezet op bevel van Koning Mohammed VI, staat onder toezicht van een medisch team bestaande uit 13 artsen, 21 paramedici en een ondersteunend personeel (63 personen) en biedt de bevolking van Gaza consultaties en operaties in verschillende specialiteiten. Specialiteiten zoals onder andere algemene geneeskunde, tandheelkunde, kindergeneeskunde, noodhulp, cardiologie, oogheelkunde, KNO, gynaecologie-verloskunde, pediatrie en radiologie.

Het Marokkaanse initiatief heeft tot doel het lijden van Palestijnen in de Gazastrook te verlichten vanwege Israëlische agressie die recentelijk heeft geleid tot duizenden onschuldige slachtoffers. Zowel het medische personeel als de hulpgoederen (medicijnen, voedsel en dekens) arriveerden vrijdagnacht in Gaza via Egypte en de grensovergang bij Rafah.

Photocredit: Lefr360
© Redactie 2018
marokko
gaza
veldhospitaal
operationeel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
extreemrechts
moskee
pegida
racisme
islamofobie
baccalaureaat
john jorritsma
eindhoven
dgsn
geert wilders
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech