Zakat al-Fitr: Hoeveel, wanneer en hoe? (video)

algemeen
4
14 jun 21:04
Voorbijgangers vertellen wat zij weten over de liefdadigheid Zakat al-Fitr.
De hoeveelheid zakat al-Fitr is dit jaar officieel vastgesteld op minimaal 13 dirham voor elk gezinslid in alle regio's van Marokko. De aankondiging van dit bedrag werd gedaan door de Hoge Raad van Ulema's in een bericht gepubliceerd op dinsdag 5 juni. 

Hoe, wanneer en aan wie wordt deze aalmoes betaald? Lefr360 stelde de vraag aan voorbijgangers in Casablanca.

De eerste man zegt dat het bedrag van zakat al-Fitr 13 tot 15 dirham bedraagt, dit hangt af van hoeveel iemand te besteden heeft. Dit geld moet men geven aan arme mensen die hier recht op hebben. De liefdadigheid wordt ook in voedsel gegeven, hiervoor gelden andere regels qua hoeveelheid.

De vrouw zegt gehoord te hebben dat het bedrag voor zakat al-Fitr is vastgesteld op 15 dirham, wat geldt voor ieder gezinslid. Ze zegt dat haar man dit geld voor haar en haar gezin uit gaat geven omdat hij het gezinshoofd en de kostwinner is.

Zakat al-Fitr is een verplichting die de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) ons heeft voorgeschreven op de dag van al-Fitr (d.w.z. de dag van al-Ied) na de maand Ramadan. Abdoellaah ibn Omar zei: "De Profeet (vrede zij met hem) heeft Zakat al-Fitr na de maand Ramadan verplicht gesteld voor de slaaf en de vrije persoon, man en vrouw, zowel jong als oud vanonder de moslims.” (al-Boekhaarie en Moeslim).YouTube link
© Redactie 2018
marokko
zakatalfitr
hoeveel
wanneer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
afrika cup 2019
macron
clarence seedorf
hogesnelheidslijn
teammarokko
khashoggi
marokkaanse
afghanistan
vn
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa