Zakat al-Fitr: Hoeveel, wanneer en hoe? (video)

algemeen
3
14 jun '18
Voorbijgangers vertellen wat zij weten over de liefdadigheid Zakat al-Fitr.
De hoeveelheid zakat al-Fitr is dit jaar officieel vastgesteld op minimaal 13 dirham voor elk gezinslid in alle regio's van Marokko. De aankondiging van dit bedrag werd gedaan door de Hoge Raad van Ulema's in een bericht gepubliceerd op dinsdag 5 juni. 

Hoe, wanneer en aan wie wordt deze aalmoes betaald? Lefr360 stelde de vraag aan voorbijgangers in Casablanca.

De eerste man zegt dat het bedrag van zakat al-Fitr 13 tot 15 dirham bedraagt, dit hangt af van hoeveel iemand te besteden heeft. Dit geld moet men geven aan arme mensen die hier recht op hebben. De liefdadigheid wordt ook in voedsel gegeven, hiervoor gelden andere regels qua hoeveelheid.

De vrouw zegt gehoord te hebben dat het bedrag voor zakat al-Fitr is vastgesteld op 15 dirham, wat geldt voor ieder gezinslid. Ze zegt dat haar man dit geld voor haar en haar gezin uit gaat geven omdat hij het gezinshoofd en de kostwinner is.

Zakat al-Fitr is een verplichting die de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) ons heeft voorgeschreven op de dag van al-Fitr (d.w.z. de dag van al-Ied) na de maand Ramadan. Abdoellaah ibn Omar zei: "De Profeet (vrede zij met hem) heeft Zakat al-Fitr na de maand Ramadan verplicht gesteld voor de slaaf en de vrije persoon, man en vrouw, zowel jong als oud vanonder de moslims.” (al-Boekhaarie en Moeslim).YouTube link
© Redactie 2018
marokko
zakatalfitr
hoeveel
wanneer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi